Šiuolaikinio meno centras tęsia edukacinę programą, skirtą vaikams ir jaunimui, bei kviečia į ekskursijas po grupines parodas „Prototipai“ ir „Kitas matymas“ bei Dainiaus Liškevičiaus „Labyrinthus“. Po ekskursijų vyks praktiniai užsiėmimai:

Nosys kaip žirklės

Užsiėmimas skirtas ikimokyklinio ir pradinio lavinimo amžiaus vaikams.

Virginijos Januškevičiūtės kuruotoje grupinėje parodoje „Prototipai“ keliamas klausimas, ar šiuolaikinio meno kūriniai negalėtų būti instrumentais, modeliais ar įrankiais kažką nuveikti ne meno kontekste. Ar gali piešinys ant sienos nulemti miesto greitį? Užsiėmimo metu su jaunaisiais dalyviais kalbėsime apie tai, ar skiriasi daiktas (pvz. žirklės, pieštukas) nuo meno kūrinio, juslės (pvz. uoslė) nuo instrumentų, o taip pat kartu mėginsime laikraščių iškarpomis bei piešiniais praplėsti miesto panoramą, atsiveriančią pro parodos „Prototipai“ langą.

Užsnūdęs pėdsekys

Užsiėmimas skirtas jaunesniųjų (5 – 8) klasių moksleiviams.

Dainiaus Liškevičiaus parodoje „Labyrinthus“ pristatomos architektūros, skulptūros ir instaliacijos formos, asmeninės kolekcijos bei retrospektyvos žanrai, kuriuose persipina dokumentiniai asmeninės bei visuotinės (pasaulio) istorijos fragmentai bei pramanyti faktai. Užsiėmimo metu bus kalbama apie istoriją kaip pėdsekystę ar detektyvą, o dalyviai bus skatinami interpretuoti istoriją kaip nežinomo žmogaus ar gyvūno paliktą pėdsaką, kurti savo pasakojimus gaminant „sekretus“, kurie galų gale taps bendra visų dalyvių mozaika. Moksleiviai skatinami atsinešti smulkių daiktų, blizgučių, popierėlių, kuriuos galėtų panaudoti gamindami „sekretus“.


Tapatybė–tai laiko mašina

Užsiėmimas skirtas vyresniųjų (9 – 12) klasių moksleiviams.

Julijos Čistiakovos kuruotoje grupinėje parodoje „Kitas matymas“ prisimenami Šaltojo karo faktai, socialinės sąlygos po Antrojo pasaulinio karo ar įvykiai po 1989-ųjų, tokiu būdu siekiant tyrinėti, kaip praeitis formuoja dabartįar ateitį, balansuojant tarp fakto ir fikcijos. Vis dėlto svarbu atsižvelgti ir į tai, kaip dabartis formuoja praeitį priklausomai nuo suvokiančiojo tapatybės. Užsiėmimo metu dalyviai bus kviečiami diskutuoti apie savo tapatybę šiandien, apmąstyti, kuo skiriasi kalbėjimas pirmuoju ir trečiuoju asmeniu, ir bus kviečiami kartu iš savo sugalvotų fragmentų sukurti fikcinę, išgalvotą tapatybę.

Suaugusiųjų ir moksleivių grupės kviečiamos registruotis į ekskursijas po parodas ir edukacinius užsiėmimus iki gruodžio 31 d. antradieniais –penktadieniais nuo 12 iki 17 val.

Moksleivių grupėms ekskursijos ir edukaciniai užsiėmimai nemokami.

Išsamesnė informacija ir registracija tel. +370 5 2608960, +37068265010 bei el. paštu [email protected], [email protected]