Atidarymas kovo 4 d., trečiadienį, 17 val.

Parodos trukmė: 2015.03.04–18

Kuratorė: Neringa Bumblienė

Parodoje „Manimi tekanti upė“ nauji mįslingos ezoterinės sektos AUJIK darbai pristatomi kaip daugiasluoksnis pokalbis, kur kai kas yra išsakoma žodžiu, o kita – nutylima. Keturi parodai atrinkti darbai žymi kertinius AUJIK numatomo pasaulio taškus. Čia išsiskleidžia primityvi gamta (flora, fauna, organinės medžiagos) ir ištobulinta gamta (robotika, dirbtinis intelektas, nanotechnologijos, DNR manipuliacijos, augmentuota realybė), atidengiant mišrius jų tarpusavio ryšius, antropocentristinę pasaulėvoką pakeičiant horizontalia ontologija. Vizualizuojant pašvęstus artefaktus ir hibridinius organizmus AUJIK numato, kas turėtų įvykti artimoje ateityje, kad būtų išspręsti šiandienos galvosūkiai. Veiksmas plėtojamas gilios rytietiškos harmonijos ir giedrumos apsuptyje.

Yra upė, tekanti manimi.
Ši upė yra mano sąmonė, kuri persmelkia visus mano organus.

KIIA iš „Plasticity Unfolding“

AUJIK 2001 metais įkūrė švedų menininkas Stefan Larsson (gim. 1973), kuris šiuo metu gyvena ir kuria šalia Kyoto, Japonijoje. AUJIK (tariama odžik) yra ezoterinė sekta, kuri tiki animizmu ir garbina gamtą.

Tarpdisciplininiai AUJIK kūriniai buvo eksponuoti įvairiuose pasaulio muziejuose, galerijose ir festivaliuose, tokiuose kaip „Prix Ars Electronica“, „Frankfurtern Kunstverein“, „SIGGRAPH Asia“, „Japan Media Arts Festival“, „OneDotZero“ Londone, „CmoDA“ Pekine, „Cyberfest“ Sankt Peterburge, „Nordic Outbreak Streaming“ muziejuje Niujorke, IFFR Roterdame ir Biwako bienalėje.