Gegužės 11 d., šeštadienį, 20 val.

ŠMC Didžiojoje salėje įvyks Gintaro Didžiapetrio filmo „Bizantiška vieta“ (2011) pristatymas, dalyvaujant poetui iš Didžiosios Britanijos Matthew Gregory, kuris kalbėsis su filmo autoriumi ir skaitys savo bei amerikiečių meno kritiko ir poeto Franko O’Hara’os poeziją. „Bizantiška vieta“ nufilmuota 2011 m. Florencijoje ir Livorne, o kūrinys pavadintas pagal pirmąjį Franko O’Hara’os eilėraščių rinkinį. Šis filmas yra parodoje pristatomos trilogijos dalis ir bus demonstruojamas tik filmo pristatymo dieną nuo 12 val. iki renginio pabaigos. Kiti trilogijos filmai yra nuolat rodomi parodoje „Spalva ir prietaisas“ ŠMC Didžiojoje salėje („Tranzitas“, 2012) ir Kazio Varnelio namuose-muziejuje, Didžioji g. 6 („Optiniai įvykiai“, 2010).

Paroda „Spalva ir prietaisas“ veiks iki gegužės 19 d. Kviečiame užsisakyti individualias ar grupines ekskursijas (el. paštu [email protected] arba telefonu 8 687 85713) arba prisijungti prie ekskursijos kiekvieną trečiadienį 15 val.

Paskutinę parodos veikimo savaitę trečiadienį ir šeštadienį taip pat kviečiame į ŠMC kino salę, kur rodomi parodos „Spalva ir prietaisas“ kino programos filmai – Woody Alleno „Zeligas“ ir Michailo Kalatozovo „Vinis bate“.

Iliustracija: kadras iš Gintaro Didžiapetrio filmo „Bizantiška vieta“ (2011).