Paskutinę parodos „JCDecaux premija 2019: Ne dėl to, kad kas prašė“ veikimo savaitę kviečiame į nemokamą ekskursiją, kurią ves kuratorė Monika Kalinauskaitė.

Ekskursija vyks lapkričio 28 d., ketvirtadienį, nuo 18 valandos ŠMC.

Parodos veikimo laikotarpiu lankytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį darbą ir kartu išrinkti Publikos prizo nugalėtoją.

Paroda veiks iki lapkričio 30 dienos.

„JCDecaux premija“ – tai Šiuolaikinio meno centro ir „JCDecaux“ 2016 m. įsteigtas kasmetinių parodų ciklas, siekiantis skatinti jaunųjų Lietuvos menininkų kūrybą, jos sklaidą Lietuvoje ir užsienyje bei visuomenės susidomėjimą šiuolaikiniu menu. „JCDecaux premijos“ parodų dalyviai kasmet išrenkami atviro kvietimo būdu. Iš visų gautų pasiūlymų parodos kuratoriai atrenka 5 projektus, iš kurių formuojama konceptuali grupinė ekspozicija. Kiekvienam projektui skiriamas biudžetas produkcijai ir suteikiama kuratorių pagalba.

„JCDecaux“ įsteigta vienkartinė 4000 eurų dydžio premija skiriama vienam parodoje dalyvaujančiam menininkui ar kolektyvui už pristatomo kūrinio meninės raiškos originalumą bei aktualumą. Premijos laureatą išrenka kaskart naujai suburiama nepriklausoma tarptautinė komisija, susidedanti iš menininkų, kuratorių ir kitų meno lauko profesionalų.

Parodos dalyviai:

Agnė Jokšė
Milda Januševičiūtė ir Miša Skalskis
Nancie Naive
Arvydas Umbrasas
Gabrielė Vetkinaitė

Parodos kuratoriai:
Monika Kalinauskaitė ir Adomas Narkevičius

Žiuri nariai:
meno kritikas Jensas Asthoffas;
nepriklausoma kuratorė Monika Lipšic;
kuratorė bei projektų erdvės „Mimosa House“ Londone įkūrėja Daria Khan.