Spalio 26 d., 17 val. ŠMC skaitykloje

„Glissando“ yra naujosios muzikos žurnalas iš Lenkijos, neapsiribojantis jokiomis žanrinėmis konvencijomis ar žinomais vardais. „Glissando“ domisi visa ambicinga avangardinės muzikos produkcija. Per 10 metų buvo išleisti 24 žurnalo numeriai, kurių apimtis šiandien siekia beveik 3000 puslapių. Taip pat buvo leidžiami vadinamieji ekstros: muzikinės kasetės ar muzikos atmintinės (pen-drives).

„Glissando#15“ buvo skirtas naujajai Lietuvos muzikai, kuriame pristatyta daug pokalbių su autoriais, kritinių esė bei išleistas specialus muzikinis kompaktinis diskas.

Naujausi žurnalo numeriai (#23: Cassette ir #24: Avant Avant Garde) žymi žurnalo kūrėjų atsivėrimą anglakalbei auditorijai bei tolimesniems pokalbiams apie naująją muziką rytų Europoje. Šiuose dvikalbiuose numeriuose kalbama apie medijos antropologiją, objektų fetišizmą bei kolektyvinės atminties formas. Naujausiame numeryje svarstoma, ar įmanoma, jog naujosios muzikos užuomazgos pradėjo formuotis dar XVII-XVIII a.?

Naujausio žurnalo numerio „#24: Avant Avant Garde“ sutiktuvės įvyks spalio 26 d., 17:00 ŠMC skaitykloje. Renginyje dalyvaus archeologas ir muzikos kritikas Ramansas Pillava ir žurnalo redaktorius Janas Topolskis.

Truputis skaitinių iš žurnalo:
http://glissando.pl/en/tekst/recorded-or-repressed-towards-the-anthropology-of-the-cassette-tape/
http://glissando.pl/en/texts/automating-the-sound-ars-combinatoria-and-mystical-automata