Paroda vyko:
Šiuolaikinio meno centras [Vilnius]: 2006 09 08 – 10 29
Paveikslų galerija [Kaunas]: 2006 09 15 – 10 15
Galerija „Meno parkas“ [Kaunas]: 2006 09 15 – 10 15

Menininkai:
Aleksas Andriuškevičius, Akvilė Anglickaitė, Robertas Antinis, Naglis Baltušnikas, Eglė Budvytytė, Arturas Bumšteinas, Gintaras Česonis, Darius Čiuta, Gintaras Didžiapetris, Konstantinas Gaitanži, Ugnius Gelguda, G-Lab, Kęstutis Grigaliūnas, Kristina Inčiūraitė, Involved, Linas Jablonskis, Donatas Jankauskas, Karolis Jankus, Vytenis Jankūnas, Evaldas Jansas, Agnė Jonkutė, Jurga Juodytė ir Saulius Leonavičius, Patricija Jurkšaitytė, Mindaugas Kavaliauskas, Ignas Krunglevičius, Žilvinas Landzbergas, Bernadeta Levule, Dainius Liškevičius, Česlovas Lukenskas, Gintaras Makarevičius, Aura Maknytė, Ligita Marcinkevičiūtė, Martynas Martišius, Ieva Mediodia, Meno mašina, Andrew Mikšys, Deimantas Narkevičius, Audrius Novickas, Saulius Paliukas, PB8, Bartošas Polonski, Privati ideologija (Audrius Bučas, Gintaras Kuginis, Valdas Ozarinskas), Auris Radzevičius, Artūras Raila, Eglė Rakauskaitė ir Romualdas Rakauskas, Laura Stasiulytė, ŠMC TV, Loreta Švaikauskienė, Gediminas ir Nomeda Urbonai, Aistė Valiūtė, August Varkalis, Arvydas Žalpys, Darius Žiūra.

Jungtinė Kauno ir Vilniaus menininkų paroda „101,3 KM: konkurencija ir bendradarbiavimas“ tęsė jau daugiau nei dešimtį metų Šiuolaikinio meno centre organizuojamų apžvalginių Lietuvos dailės parodų ciklą. Tai parodos, kuriomis siekiama apibendrinti Lietuvos dailės situaciją, išryškinti naujas tendencijas ir kaitos momentus, inicijuoti naujų meninių projektų atsiradimą ir skatinti šiandieninių meno procesų refleksiją. Didelio profesionalų, žiniasklaidos ir plačiosios publikos dėmesio yra sulaukusios tokios šio ciklo parodos kaip „Lietuvos dailė `97: galerijos pristato“, „Lietuvos dailė 1989-1999: dešimt metų“, „Lietuvos dailė `01: Savigarba“, o 2003 metais įvykusi paroda „2 Show: jaunieji menininkai iš Latvijos ir Lietuvos“ praplėtė geografiją ir pateikė palyginamąjį požiūrį į dviejų kaimyninių šalių jauniausios kartos kūrybą.

2006 metų paroda „101,3 KM: konkurencija ir bendradarbiavimas“ rengiama pagal naują modelį – parodos pavadinime minimas bendradarbiavimas nusako ne tik temą, bet ir organizavimo principą. ŠMC 2006metų Lietuvos dailės apžvalgą organizavo kartu su Nacionaliniu M. K. Čiurlionio dailės muziejumi, o pati paroda vienu metu vyko dviejuose miestuose, Kaune ir Vilniuje. ŠMC, Paveikslų galerijoje ir galerijoje „Meno parkas“ Kaune bei viešosiose abiejų miestų erdvėse buvo eksponuojama daugiau nei 50-ies kauniečių ir vilniečių menininkų darbai. Dalis darbų buvo specialiai sukurti šiai parodai atsižvelgiant į vieno ar kito miesto kultūrinį kontekstą, kvestionuojant su jais susijusius įvaizdžius ir stereotipus bei naudojantis kūrybiškos konkurencijos principu – Kauno menininkų projektai buvo rodomi Vilniuje ir atvirkščiai. Paroda pristatė skirtingas ir savitas menines tradicijas turinčių miestų šiuolaikinės dailės procesus, įvairių kartų ir įvairiomis priemonėmis dirbančių menininkų kūrybą bei ieškos netikėtų sandūrų, konceptualių prieštarų ir provokacijų, naujų bendradarbiavimo ir konkurencijos formų. Didėjantis mobilumas tarp Kauno ir Vilniaus, menininkų migracija, idėjų ir kapitalo apykaita, informacijos srautas ir jo trukdžiai, tarpusavio trauka ir kritika – šie procesai skatina atidžiau pažvelgti į dviejų didžiausių Lietuvos miestų dailės scenas, kurių sugretinimas savo ruožtu gali iššaukti ir bendrų šiandieninės dailės tendencijų refleksiją. Parodos logotipas „101,3 KM“, nurodantis atstumą tarp svarbiausių šių miestų ekspozicinių erdvių – ŠMC ir Kauno Paveikslų galerijos, ženklina parodos organizatorių siekius suaktyvinti šiuolaikinio meno idėjų apytaką ir sukurti naujas kultūrinio mobilumo formas tarp Kauno ir Vilniaus.

2006 metais kvietėme žiūrovus autobusu vykti į Kauną apžiūrėti parodos „101,3 KM: konkurencija ir bendradarbiavimas“ tęsinio Kauno paveikslų galerijoje bei galerijoje „Meno parkas“ kiekvieną trečiadienį dienos metu (2006m.rugsėjo 20 d., rugsėjo 27 d., spalio 4 d. ir spalio 11 d.)