Šiuolaikinio meno centras (ŠMC) kviečia moksleivius į dienos stovyklas. Šiais metais programa skirta 11–14 metų dalyviams, o pagrindinis jos akcentas – menas viešose erdvėse. Stovykla prasidės Šiuolaikinio meno centro skulptūrų kieme, kur vaikai susipažins su čia esančiais kūriniais, o pasibaigs – instaliuojant ir pristatant jų pačių sukurtus kūrinius šalia Roberto Narkaus, Vaivos Grainytės, Augustino Serapino ir kitų žinomų Lietuvos menininkų darbų.

Tyrinėti šiuolaikinio meno kontekstus padės stovyklos vadovai – edukatoriai Marija Baranauskaitė ir Alan Mark Liberman. Remdamiesi savo kūrybinėmis praktikomis, jie paįvairins užsiėmimus šiuolaikinio šokio, performanso, gatvės teatro, klounados ir žaidimo filosofijos elementais. Apie tai, kaip matome, suvokiame, patiriame šiuolaikinį meną viešose erdvėse pasakos vienas iš stovyklos svečių – menininkas ir edukatorius Vilius Vaitiekūnas. O vaizduotės labirintus paversti struktūromis ir formomis padės skulptorius Žilvinas Landzbergas, 2017 m. atstovavęs Lietuvą 57-ojoje Venecijos bienalėje.

Kadangi Šiuolaikinio meno centras šiuo metu savo parodas rengia kitose ekspozicinėse erdvėse, stovyklos dalyviai lankysis ir Radvilų rūmų dailės muziejuje, Rosalind Nashashibi parodoje „Monograma“. Moksleiviai  susipažins su menininkės kūryba, tyrinės skirtingų meno medijų įtaką viena kitai, bus skatinami taikyti vizualaus mąstymo strategijas. Keliaudami iš vienos meno erdvės į kitą, dalyviai mokysis atidžiai žvelgti į juos supančią aplinką, pastebėti kasdienes detales, suteikti joms prasmę, kelti klausimus, o kartais, net ir neradus kai kurių atsakymų, pasimėgauti nežinomybe.

VMS šiais metais skyrė 2700 Eur paramą, kuri yra skirta nuo karų, politinių ir kitų katastrofų bėgančių šeimų veikams.

В этом году Вильнюсское городское самоуправление выделило 2700 евро на поддержку, которая предназначена для деятельности семей, спасающихся от войн, политических и других катастроф.

REGISTRACIJA BĖGANTIEMS NUO KARŲ IR KITŲ KATASTROFŲ. /
РЕГИСТРАЦИЯ ДЛЯ ТЕХ, КТО БЕЖИТ ОТ ВОЙН И ДРУГИХ КАТАСТРОФ.

Jeigu reikia pagalbos su vertimu, prašome kreipkitės [email protected]
Если вам нужна помощь с переводом, пожалуйста, свяжитесь с [email protected]

 

Pirma pamaina: birželio 27 d.–liepos 1 d., 9:00 – 17:00 (PRIPILDYTA)
Antra pamaina: liepos 11–15 d., 9:00 – 17:00

Registracija mokantiems už stovyklą SUSTABDYTA!

Stovyklos kaina – 170 Eur (į sumą įskaičiuoti pietūs ir pavakariai).
Dalyviams suteikiamas sveikatos draudimas.

Jei turite klausimų, susisiekite [email protected].