Rugpjūčio 14 ir 15 d. nuo 19 val.
„Nidos banga“ (Skruzdynės g. 2, Nida)

NMK Naktinio gyvenimo renginių programa – visą vasarą vietiniuose Nidos baruose, klubuose ir kitose draugiškose vietose vykstančių renginių serija, įgyvendinta bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros institucijomis.

Pirmąjį rugpjūčio mėnesio renginį organizuoja Šiuolaikinio meno centras. Dvi garso ir filmų programos išaugo iš šiuo metu ŠMC vykstančios daugialypės Kipro Dubausko personalinės parodos „Dienanakčiavimas”. Pirmąjį vakarą rugpjūčio 14 d. po muzikinės dalies bus rodoma Kipro Dubausko filmų programa. Antrojo vakaro programą rugpjūčio 15 d. sudaro kviestinių menininkų filmai, kuriuose tyrinėjamos temos ir pozicijos, būdingos Dubausko darbams. Pristatomi menininkai: Kipras Dubauskas, Raphaël Moreira Gonçalves, Adam ir E.B. Itso, Eglė Razumaitė, Elva Olafsdottir, exotip, Alexandre Bavard ir Jon Benjamin Tålleras.

Kipras Dubauskas gyvena ir dirba Vilniuje. Jo kūriniuose ryški pogrindžio – geografinio ir urbanistinio, institucinio ir politinio – tema. Požeminės ar pogrindinės teritorijos – tai paralelinės miesto erdvės, kurios menininko kūryboje tampa savita institucinės ir socialinės kritikos poetika. Menininko kūryba buvo pristatyta personalinėse parodose ŠMC (2020), POST galerijoje Kaune (2019) ir „Ex Elettrofonica“ Romoje (2018), grupinėse parodose „Waiting for Another Coming“ Vilniuje ir Varšuvoje (2018), XII-oje Baltijos trienalėje (2015) ir „Word’s Aren’t the Thing“ (2015) ŠMC Vilniuje, taip pat kino festivaliuose, paties organizuotuose renginiuose viešosiose erdvėse ir kitų menininkų parodose. Dubauskas yra analoginio kino laboratorijos kolektyvo „Spongé“ įkūrėjas.

Renginį NMK Naktinio gyvenimo renginių programos kontekste organizuoja tyrėja ir parodų kuratorė Ūla Tornau bendradarbiaujant su ŠMC ir „Nidos banga“.

Programą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.


Vaizdas: iš Kipro Dubausko parodos „Dienanakčiavimas“
Fotografas: Lukas Mykolaitis